Spændende praktik i udlandet inden for det sundhedsfaglige felt

udlandspraktik sygeplejerske

Hvis man er i gang med, eller overvejer en sundhedsfaglig uddannelse, er praktik typisk et led i disse uddannelser. Praktikophold i udlandet er en fantastisk mulighed for både at blive klogere på faget og hvis opholdet kombineret med et studieforløb kan det give merit for nogle andre fag. 

Klinisk erfaring  

Som sygeplejestuderende er klinisk erfaring altid en fordel. Dette kan både gøres inden for landets grænser, men det er værd at overveje om udlandspraktik er noget for én. Udlandspraktik giver ikke blot en række faglige kompetencer man som sygeplejerske skal besidde, men også en god håndfuld sociale og medmenneskelige kompetencer, som en sygeplejerske kan få gavn af i praksis. Ved at opleve sundhedssystemet i lande, der er ulig det man kender hjemmefra, vil et studiegodkendt praktikophold for sygeplejestuderende gavne din uddannelse på mange facetter.  

Observationspraktik som student 

Som led i sygeplejeuddannelsen, eller hvis man blot ønsker at tage et praktikophold i sit sabbatår efter endt ungdomsuddannelse, vil man typisk blive sendt i observationspraktik. Er det sidste tilfældet vil man typisk blive tilknyttet en klinisk vejleder som man kommer til at skulle følge. Ens job består mest af alt at følge sundhedspersonalet på hospitalet, som man følger igennem dagligdagen. Ved at bruge en del af sit sabbatår på udlandspraktik får man ikke kun en masse brugbar erfaring i sin søgen på videregående uddannelsen inden for den sundhedsfaglige sektor, men man får ligeledes muligheden for at rejse i sit sabbatår og dermed opleve nye lande og kulturer, hvilket er et ønske for mange studenter i deres sabbatår.  

Observationspraktik som led i ens videregående uddannelse 

Hvis man allerede er i gang med en videregående uddannelse som eksempelvis sygeplejerske vil man opleve, at en del af uddannelsen er bygget op omkring ens praktikophold. Hos TryMedics er det muligt at søge om udlandspraktik, hvor man får klinisk erfaring og derved føle sig klar til den virkelige verden.  

Et udlandsophold kan samtidig være meritgivende for nogle fag. Ved at tage udlandspraktik får man et håndgribeligt arbejde, der forbereder en på den virkelige verden, som kan være en god afveksling fra den ellers traditionelle undervisning. Du kan altså komme i udlandspraktik sygeplejerske

Ligesom praktikopholdet for studenten, giver udlandspraktikken for den studerende også en oplevelse for livet, både rent praktisk i forbindelse med sit fremtidige job, men også menneskeligt. Ved at komme på udlandspraktik på hospitaler, der er ulig dem vi kender til i Danmark, vil man opleve hvordan global sundhedspleje fungerer og dermed få et indblik i, hvad det er muligt at arbejde med inden for den sundhedsfaglige branche. Udlandspraktik er derfor lige så gavnende i momentet, som det er for din fremtidige færd i den sundhedsfaglige sektor.  

Praktik og oplevelser i en 

Selvom man selvfølgelig skal arbejde i forbindelse med sin udlandspraktik, så er der også rig mulighed for at opleve det land man er rejst til. Ved at tage i praktik i udlandet er der rig mulighed for at få nogle kulturelle oplevelser med hjem, som kan være gavnende både for dit senere arbejdsliv, men også din medmenneskelighed. 

Written by 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.