Skær igennem med en Victorinox schweizerkniv

schweizerkniv

Der er nogle få ting her i livet, som er praktiske altid at have med sig. Den ene er en lommekniv. Med en lommekniv i lommen kan du altid klare diverse praktiske opgaver som at skære i noget, åbne noget, skrue noget eller save i noget. Vælger du en klassiker som en Victorinox schweizerkniv, så ved du også, at du har et stykke ikonisk kvalitet i lommen.

En lommekniv er smart, fordi den ikke fylder ret meget, men den kan meget. Du har mange værktøjer samlet i ét, og det hele er i miniformat. Det er simpelthen en værktøjskasse til lommen. Så du skal ikke slæbe rundt på en masse ting. Du har bare en lille ting i lommen, og så kan du ordne diverse opgaver.

Ikke så enkelt

En Victorinox er en lommekniv af god kvalitet. Det er der ikke så mange dikkedarer i. Til gengæld er det ikke så enkelt, hvilke værktøjer der er i den. Der er nemlig forskel på, hvad lommeknive indeholder.

Det er en god idé at overveje dit formål med kniven, før du vælger. Hvad vil du bruge den til? Skal den med på vandreture, på fisketure eller skovture? Skal den hjælpe dig i hjemmet eller hvor end du færdes? Sådan nogle ting bør du overveje, fordi det påvirker, hvilke redskaber du har brug for i din lommekniv. Dit formål med kniven bør altså påvirke dit valg af kniv.

schweizerkniv

Schweizerkniv eller lommekniv?

Undrer du dig lidt over, hvad det smarte stykke værktøj egentlig hedder? Fordi nogle siger lommekniv, mens andre siger schweizerkniv. I denne relativt korte tekst er der også allerede brug begge betegnelser. Det er, fordi begge betegnelser er korrekte.

En schweizerkniv er en lommekniv, der i starten blev brugt i den schweiziske hær. Sådan fik den sit tilnavn schweizerkniv. Det er altså i princippet lige korrekt, om du siger lommekniv eller schweizerkniv. Men det er en god idé også at sige Victorinox, for det er nemlig et af de mærker, der oprindeligt designede lommeknive. Det vil sige, at de har en stor erfaring og viden, og de laver nogle kvalitetsknive.

Overhold loven

Det er meget praktisk at have en kniv med sig. Det kan også potentielt være farligt. Derfor er der en lov om, at du ikke bare må gå rundt med kniv hele tiden. Du skal have en grund til at have den med dig. Der er mange grunde, som er acceptable. Du skal bare sørge for at have en grund.

Skal du på fisketur, så er det en lovmæssigt acceptabel grund til at have en lommekniv i lommen. Skal du på jagt, må du også tage den med. Det kan også være helt okay, hvis du skal bruge den til sport eller arbejde. Det er nemlig alt sammen aktiviteter, hvor en kniv er praktisk. Det er aktiviteter, som giver dig en god grund til at have den med.

Loven gælder generelt. En Victorinox er altså ikke mere lovlig end en anden lommekniv. Den er dog med stor sandsynlighed bedre. Det kan være en god grund til at vælge netop sådan en.

Written by 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.