Lær dine momsregler at kende som webshopejer

OSS

Ejer du din egen webshop? Så er det også vigtigt at du ved noget om moms og hvilke momsregler du skal følge, alt efter hvilket land du sælger i. Ved du for eksempel hvad OSS står for? Læs med her for at se hvordan du kan blive klogere på OSS og andre momsrelaterede emner.  

Lær mere på nettet 

Før vi går i gang, så er det en god ide at understrege, at du altid har mulighed for at lære mere på nettet. Du kan for eksempel tage et kig inde på https://www.timevat.com/services/one-stop-shop/, hvis du gerne vil lære mere om OSS og hvilke nye momsregler OSS indebærer.  

Dette er en meget kort artikel og vi vil derfor heller ikke kunne komme ind på alle reglerne her. Det er derfor en god ide at du selv søger videre og sørger for, at du ved alt du har brug for at vide om OSS og andre momsrelaterede emner.  

Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med moms?  

Det er naturligvis meget vigtigt at man som webshopejer ved noget om moms, OSS og hvordan man følger de rette momsregler i de enkelte lande. Ellers kan man hurtigt komme ud i noget værre roderi, som det kan være svært at få styr på igen.  

OSS er en ny smart løsning, som du så absolut bør vide mere om, hvis du sælger gennem din webshop til udlandet. OSS står for One Stop Shop og er en ny ordning, som nyligt er trådt i kraft. Den går ud på at du altid skal opkræve folk i deres lokale moms på hjemmesiden – alt efter hvor de befinder sig henne i verdenen. En person fra Tyskland skal for eksempel ikke betale den samme moms, som én der køber fra Ghana – hvis du altså overhovedet sælger hertil.  

Dette lyder en smule bøvlet og som om det kun vil øge din arbejdsbyrde betydeligt. Det er naturligvis noget du skal sætte dig ind i, så du lærer OSS ordningen rigtigt at kende. Men i bund og grund er det ikke så bøvlet, som det måske lyder til at være. Du kan hurtigt og nemt tilmelde dig OSS ordningen gennem skat.dk.  

Andre ting der er værd at overveje når du sælger til udlandet 

Der er en del ting der er værd at overveje, hvis man gerne vil sælge til udlandet. Det handler ikke kun om at gøre sig klog på OSS og momsregler i diverse lande.  

Det er også meget vigtigt at man forstår det lokale marked og at man for eksempel formår at sælge ordentligt til de lokale kunder. Den måde man skal sælge produkter til en tysker er for eksempel ikke den samme måde, som man skal sælge til en amerikaner. Vi har alle nogle forskellige principper og værdier, som vi går op i, grundet vores forskellige kultur. Og derudover har vi også visse forventninger til marketing alt efter hvilket land vi kommer fra.  

 Derudover skal du naturligvis overveje hvilket sprog du benytter på siden.  

Written by 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.