Sådan vælger du en ny og god seng

seng

Sover du godt i den seng, som du har lige nu? Hvis ikke, bør du overveje, om du ikke skal have en ny. Sengen udgør rammen for vores søvn, så selvfølgelig er det vigtigt, at du sover godt i den. Hvis du har brug for en ny seng, skal du have en ny seng; det vil altid være det værd.

Sengens vigtighed

En ny seng er vigtig, fordi din søvn er vigtig. Under søvnen sorterer hjernen i alt den information, den har indsamlet i løbet af dagen; alt hvad du har set, læst og tænkt bliver puttet ind i et system, så det bliver forbundet med alle dine eksisterende oplysninger. Det er sådan, hjernen lærer og husker. Uden nok søvn, eller god nok søvn, får hjernen ikke mulighed for at gøre det, og som resultat vil den ikke kunne følge med, når du er vågen og modtager ny information. Det kan gøre dig udmattet og irritabel, og det har hverken du, eller menneskerne omkring dig, lyst til at opleve. Gør dig i stedet for umage med at finde en ny seng, der er helt perfekt for dig.

Din krop

Hvad er en god seng? En god seng er en seng, der understøtter dig og alle dine behov. Det betyder, at den skal blandt andet passe til dig og din kropstype. Forskellige kroppe kræver forskellige madrasser, og det er noget, der faktisk kan have en stor indflydelse både i dine sovende og i dine vågne timer. En seng, der ikke passer til dig, kan lede til muskelsmerter flere steder, men især i ryg, lænd, nakke og skuldre. De smerter kan lede til yderligere søvnproblemer; det bliver en ond cirkel. Derfor er det helt vitalt, at din seng passer til dig, og hvis du er i tvivl om, hvilken type seng, der gør det, kan du trygt spørge en professionel om hjælp.

ny seng

Dine behov

Tænk over, om du har nogle specifikke behov, som du har brug for at sengen efterkommer. Det kan for eksempel handle om selve madrassen. Nogle menneskeser foretrækker en blød seng, som de kan synke ned i. Andre vil gerne have en madras, der er lidt mere hård, fast og stabil. Det kommer helt an på personlig præference, men det er en vigtig detalje, når du skal have en ny seng. Derudover kan du også overveje, om en elevationsseng vil gøre dig gavn; der vil være rig mulighed for at personliggøre din seng baseret på akutte behov. For nogle mennesker kan det gøre mirakler, når hovedet og fødderne bliver en smule hævet over midten af kroppen.

Sov godt

Hvad har du brug for i en ny seng? Din søvn er utrolig vigtig og noget, der altid skal prioriteres, og derfor skal din seng også altid prioriteres. Undgå søvnproblemer, dårligt humør og muskelsmerter med den rette seng; en seng, der passer til din kropstype, højde og vægt, og som efterkommer alle dine behov, hvad end, de må være. Lad være med at undervurdere din sengs indflydelse på din søvn; den kan være større, end du går og tror.

Written by 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.