Gør hjemmet legeklar til den lille med det rette legetøj

klatrestativ

Har du en lille på vej og vil du gerne give babyen og det lille barn mulighed for at lege en masse? Så er det en god ide at gøre haven klar, med en masse legetøj. Hvad kan man gøre klar i haven, som det lille barn vil synes er sjovt? Det kan du blive meget klogere på lige her. Læs blandt andet om klatrestativer og badebassiner.

Sjov og leg med klatrestativ

Noget som altid vil være sjovt for næsten alle små børn, er at klatre på et klatrestativ. Det er noget man kan bruge lang tid på og det er både piger og drenge, der kan hygge sig med dette. Selvfølgelig skal man huske på, at det lille barn på 6 måneder til 4 år, altså ikke skal lege på de helt store klatrestativer, da det er farligt.

Heldigvis findes der klatrestativer lavet til de små børn. Disse er slet ikke så farlige og samtidigt er de stadig sjove og spændende at lege på. Med leg på klatrestativet får barnet bevægelsesfrihed og udviklet sine motoriske udviklingsfærdigheder fra en tidlig alder. Så det er altså både godt for barnet, men også sjovt og underholdene.

En anden god ting, er at klatrestativet nemt kan pakkes væk og frem. Du kan derfor bruge det, hvor du vil. Om det skal være indenfor eller udenfor er altså helt op til dig. Det dårlige vejr, kan altså ikke stå i vejen for at bruge det sjove klatrestativ til de små børn, fra 6 måneders alderen til 4 års alderen.

Sjov og leg udenfor i det gode vejr

Når vejret er godt, kan man lige så godt tage legen med udenfor. Udenfor har man også et hav af muligheder for lege og sjov det lille barn kan være med til det. Skinner solen og er temperaturen høj, er vandleg og vandlegetøj det helt perfekte legetøj til barnet. Der er så meget vandlegetøj at vælge mellem, specielt også til de lille barn.

Først og fremmest kan du have et fint lille badebassin, babyen kan sidde og plaske i. På den måde bliver barnet også kølet ned, hvis det er meget varmt udenfor i solen. Hertil kan man købe en masse små stykker legetøj, som små fisk til vandet eller badeænder barnet kan lege med. En nem måde at underholde barnet og få brugt noget tid udendørs.

Øv sanserne fra helt lille

Det er rigtig vigtigt at få leget og øvet sanserne, når barnet er helt lille. Jo hurtigere man kommer i gang med dette, jo hurtigere vil barnet blive god til det. Derfor kan du selvfølgelig også finde legetøj, med fokus på at stimulere sanserne. Det kan eventuelt være med vand, sand eller noget helt andet.

Sprinklere kan også være sjove at lege med, når barnet er lille. Når vandet sprøjter rundt omkring, bliver barnet igen kølet ned og så er det bare sjovt, når vand sprøjter rundt. Dette er også en nem måde at underholde barnet, specielt hvis du alligevel skal sprinkle haven stil sommer.

Written by 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.